Video

Problemen met hoogwater in Brabant voorbij

9 januari 2018 om 12:38 • Aangepast 20 november 2020 om 19:14
nl
De situatie rond het hoogwater in Brabant is onder controle. Dat melden de waterschappen. Het verwachte hoge waterpeil van de Rijn bij Lobith zal nauwelijks voor overlast zorgen.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Het water bij Woudrichem zal daardoor nog wel wat hoger staan dan normaal, maar voor problemen zorgt dat niet. “Met het sluiten van de Waterpoort is het risico weggenomen. We voeren nog wel voortdurend dijkinspecties uit en dat blijven we de rest van de week doen”, aldus waterschap Rivierenland.  

LEES OOK: Hoogwater: waar is toch mijn parkeerplek en dat bankje gebleven?

Het waterpeil in het midden en westen van de provincie is gedaald tot normale hoogtes. Hoewel het water in het Hollands Diep en Bergsche Maas nog wat hoger staat dan normaal, is er geen aanleiding voor extra maatregelen. Waterschap Brabantse Delta houdt de situatie wel nauwgezet in de gaten.

Dronebeelden van hoogwater in Den Bosch (tekst gaat door onder de video).

Piek niet zo hoog
Het waterpeil in de Dieze en de Aa is gezakt als gevolg van het zakkende water in de Maas. “De piek was niet zo hoog als verwacht. Maandag hebben we besloten om de genomen voorzorgsmaatregelen af te bouwen”, laat waterschap Aa en Maas weten. 

Bij waterschap De Dommel zijn eveneens geen problemen meer. “De situatie is weer zoals normaal”, aldus een woordvoerder. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.