Philips Lighting schrapt derde van de researchbanen op High Tech Campus Eindhoven

9 januari 2018 om 15:46
nl
Philips Lighting gaat snijden in zijn onderzoeksafdeling op de High Tech Campus in Eindhoven. Daar worden 118 van de ruim 350 arbeidsplaatsen geschrapt. De ingreep is volgens het bedrijf bedoeld om de onderzoeksafdeling efficiënter en meer toegespitst te maken.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Het bedrijf richt zicht tegenwoordig sterk op het zogeheten Internet of Things en slimme verlichtingssystemen.

Minder relevant
De banen die komen te vervallen zijn functies die daar iets minder relevant voor zijn, aldus een woordvoerder. De zegsman benadrukt dat in verband met de nieuwe koers vorig jaar ook tachtig mensen zijn aangenomen. Philips Lighting telt wereldwijd ruim 33.000 banen.

De ondernemingsraad van het bedrijf moet zich nog buigen over de banenreductie.

Dramatisch
Vakbond FNV Metaal is geschrokken van de aangekondigde ontslagen. Bestuurder Ron Peters: "Wat een dramatisch verlies van arbeidsplaatsen in een zeer specialistische beroepsgroep. Het gaat een hele toer worden om deze mensen naar ander werk te begeleiden. Gelukkig is er een behoorlijk sociaal plan tot eind 2018 afgesproken met Philips".

FNV Metaal is niet te spreken over de communicatie van dit banenverlies. Peters: "De bond is gisteren kort op de hoogte gesteld, maar inhoudelijk hebben we geen informatie gehad. Ook was de adviesaanvraag bij de ondernemingsraad nog niet binnen. Dit komt dan ook onverwacht voor ons, en zeker voor de medewerkers die het treft".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.