Berry Knapen meest succesvolle tonpraoter aller tijden na winst op 51e Brabants kampioenschap

13 januari 2018 om 06:30
nl
Berry Knapen uit Heeze heeft Andy Marcelissen van de troon gestoten als meest succesvolle tonpraoter aller tijden. Vrijdagavond won hij voor de achtste keer het Brabants kampioenschap Tonpraoten in Valkenswaard. Hij had al de meeste overwinningen op zijn naam staan, maar nu heeft hij ook op de ranglijst van het toernooi het hoogste aantal punten.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Tot vrijdagavond stond Andy Marcelissen met 38 punten bovenaan. Daar is Berry Knapen uit Heeze nu met 41 punten ruimschoots overheen. "Ja, is toch fantastisch he?! Maar ik moet er nog wel aan wennen", riep Knapen euforisch na afloop.

Bloedspannend
In een volle zaal liet Knapen vrijdagavond met de act ‘Onze Harry hi un midlife-crisis’ zien waarom hij al zeven keer kampioen werd. "Het was wel bloedspannend. Want ook Freddy van den Elzen, die de publieksprijs won, was geweldig. Het niveau van tonpraoten op dit moment in de provincie is ongekend hoog."

Hij nam het met de andere tonpraoters op tegen regerend kampioen Hans Keeris uit Knegsel, alias Gerrit Zalm.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Schuddebuiken om snelle rake grappen
Het publiek in Zaal Lavrijssen kreeg veel blaasmuziek voorgeschoteld en kreeg een gevarieerde groep tonpraoters te zien. Vrouwen hadden het niet tot de finale geschopt, het was dus mannenavond. Rond half negen trapte Dirk Kouwenberg uit Nuland, alias de Tandarts, de avond af. Met snelle, rake grappen pakte hij het publiek in.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

André Rieu grote inspiratiebron
Maar liefst twee tonpraoters hadden zich laten inspireren door André Rieu. Hans Eijkemans uit Rosmalen kwam in net pak met rood vlinderstrikje het podium op, in zijn linkerhand een viool. Boy Jansen uit Budel had het vlinderstrikje weggelaten, maar was verder even net gekleed. Hij oogstte lof voor zijn interactie met het publiek. 

Wachten op privacy instellingen...

De wisseltrofee werd rond kwart over twaalf uitgereikt door Prins Stefan d’n Urste van Striepersgat, zoals Valkenswaard in carnavalstijd heet. Hans Keeris, winnaar van vorig jaar, werd tweede.  Publiekslieveling Freddy van den Elzen werd door de jury beloond met een derde plaats. Dirk Kouwenberg werd vierde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.