Een bijzondere ochtend in Sprang-Capelle: 5700 inwoners krijgen allemaal gratis ontbijtje

13 januari 2018 om 12:57 • Aangepast 20 november 2020 om 19:11
nl
Alle inwoners van Sprang-Capelle werden zaterdagmorgen blij verrast toen ze wakker werden. Voor alle 5700 adressen in het dorp stond er namelijk een tas vol met ontbijtspullen klaar. Bij de een lag de volle tas in de tuin, bij de ander hing die aan de deurklink. Het gaat niet om een kerstman die veel te laat was, maar om een ludieke actie van de lokale Plus-supermarkt.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Volgens eigenaar van de supermarkt Frans Andriessen zijn de reacties van de bewoners overweldigend. “We hebben bloemen gekregen, kaarten. Sommige klanten werden zelfs emotioneel”, vertelt de ondernemer. 

Verrassen
Het idee ontstond doordat Andriessen graag eens iets terug wilde doen voor zijn klanten. “Het idee was om verrassend te zijn.” 

Wachten op privacy instellingen...

De uitvoering van de actie was nog niet zo eenvoudig. Want, breng maar eens 5700 pakketten rond in één ochtend. “We hebben van heel veel mensen hulp gehad. Mensen die bij ons werken, maar ook ouders, vriendjes, ooms en tantes en oma’s en opa’s. Ook de scouting en de voetbalclubs hebben meegeholpen. We waren met ongeveer honderd man. Sommigen hadden de aanhanger vol, andere de auto of de bus. Die saamhorigheid was super.”

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.