Björn van der Doelen start handtekeningenactie: krijgen we twee nationale vrije dagen met carnaval?

13 januari 2018 om 18:12
nl
“Dit feest verbroedert, dit feest verenigt, dit feest moet vrij gevierd kunnen worden.” Een opmerkelijke oproep van voormalig profvoetballer Björn van der Doelen in het tv-programma Keiebijters Kletsshow. Hij pleit voor twee nationale vrije dagen tijdens carnaval, op maandag en dinsdag.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

“Als mij één ding is opgevallen is het dat wij hardwerkende Brabanders en Limburgers ieder jaar onze zuurverdiende vrije dagen moeten inleveren om dit feest der feesten te kunnen vieren. En dat vind ik raar, dat vind ik gek, dat vind ik niet kunnen,” aldus een felle Van der Doelen.

Handtekeningenpetitie voor twee vrije dagen
“En daarom trek ik ten strijde, als ware vrijheidsstrijder.” De singer-songwriter wil ervoor zorgen dat de carnavalsdagen nationale feestdagen worden. Hij start een handtekeningenactie. Burgers kunnen met een burgerinitiatief een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer zetten als ze 40.000 handtekeningen hebben. “Broeders en zusters verenigt u, teken die petitie op carnavalvrij.nl. Als ik 40.000 handtekeningen haal, ga ik persoonlijk naar Den Haag. Daar kun je op rekenen, dus ik reken op jullie!”

Het lijkt om een initiatief van Bavaria te gaan. Wie op de website carnavalvrij.nl kijkt, moet zijn leeftijd invullen en komt op een site van Bavaria, waar mensen de petitie te kunnen tekenen.

Wat vind jij? Zouden we met carnaval allemaal vrij moeten hebben? 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.