Oppermachtige Mathieu van der Poel wint NK veldrijden: 'Het ging vrij makkelijk' - Omroep Brabant

Oppermachtige Mathieu van der Poel wint NK veldrijden: 'Het ging vrij makkelijk'

14 januari 2018 om 16:42
nl
Mathieu van der Poel heeft opnieuw de nationale titel bij het veldrijden gewonnen. De 22-jarige renner uit Hoogerheide was in Surhuisterveen veel te sterk voor de concurrentie. Van der Poel reed nagenoeg de gehele wedstrijd in zijn eentje op kop.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Lars van der Haar eindigde op 1 minuut en 10 seconden achterstand als tweede. Het brons ging naar David van der Poel, de oudere broer van Mathieu.

Ook in 2015, 2016 en 2017 was van der Poel de beste op het NK. Volgende maand is het WK in Valkenburg. Van der Poel moest vorig jaar de wereldtitel aan de Belg Wout van Aert laten.

Makkelijk
"Toen ik het gaatje eenmaal geslagen had, ging het vrij makkelijk. Op dit lastige parcours was het niet heel lastig om het verschil te maken en was een bepaalde tactiek niet echt nodig", aldus Van der Poel.

"Het zit goed met de benen. De komende twee wereldbekerwedstrijden zijn voor mij belangrijk met het oog op het WK. Dan kan ik me nog een keer meten met de concurrentie. Daar heb ik denk ik wat meer aan dan het NK. Het WK moet de kers op de taart worden dit seizoen."

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.