Video

Werkgevers zien niks in vrije dagen met carnaval, commissaris van de Koning wel

15 januari 2018 om 13:47
nl
Brabantse werkgevers zien niets in de oproep van bierbrouwer Bavaria om van carnaval officiële feestdagen te maken. De bierbrouwer uit Lieshout heeft een petitie online gezet die mensen kunnen tekenen om van carnavalsmaandag en -dinsdag officiële feestdagen te maken. Commissaris van de Koning Wim van de Donk is wel enthousiast.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"Verplichte vrije dagen met carnaval zijn niet meer van deze tijd", zegt Jan van Mourik van de werkgeversorganisatie VNO-NCW Brabant-Zeeland. Hij wijst erop dat mensen die vrij willen hebben met carnaval, dat in de meeste bedrijven probleemloos krijgen. Van Mourik ziet daarom niets in de petitie van Bavaria.

De petitie is inmiddels wel ondertekend door de commissaris van de Koning, Wim van der Donk, zo laat de provincie aan Omroep Brabant weten.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Minderheid
Volgens de werkgeversorganisatie is het bovendien een minderheid van de Brabanders die carnaval viert. Van Mourik wijst erop dat er ook nog eens ruim 100.000 buitenlanders in Brabant werken die sowieso niets met carnaval hebben.

Daar komt volgens VNO-NCW ook nog eens bij dat bedrijven in de industrie en logistiek die snel aan klanten moeten leveren al helemaal niet zitten te wachten op nieuwe verplichte vrije dagen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.