Video

Laatste bewoners camping Fort Oranje moeten versneld vertrekken: 'We worden als honden behandeld'

16 januari 2018 om 14:01
nl
"We worden als honden behandeld", zegt Diana Weijers. Zij en haar man horen bij de laatste bewoners op camping Fort Oranje. Door een zorgindicatie zouden ze langer mogen blijven. Haar man, met een hartkwaal, heeft een nu brief gekregen dat hij voor 1 febuari de camping moet verlaten.
Profielfoto van
Geschreven door

"Het is hier binnen net een slagveld in Syrië." Diana Weijers staat met een brief in haar hand bij de poort van camping Fort Oranje. Ze is zichtbaar geëmotioneerd. Volgens de brief van de gemeente Zundert zouden Diana en haar man de camping voor 1 februari moeten verlaten. De twee hebben een zorgindicatie en zouden daarom meer tijd krijgen om hun spullen te pakken.

'Meewerken'
Haar man ligt nu met een hartkwaal in het ziekenhuis en Diana heeft de longziekte COPD. Het merendeel van de voormalige bewoners van Fort Oranje is de afgelopen maanden vertrokken. Van de resterende honderd bewoners hebben er 86 een zorgindicatie en deze groep zou door de gemeente geholpen worden om een andere woonplaats te vinden. Voorwaarde is wel dat de bewoners moeten meewerken aan hun verhuizing.

'Zelf zoeken'
Louise Schneider van de gemeente Zundert zegt dat 56 bewoners afgelopen week een brief hebben gekregen dat ze per 1 maart de camping moeten verlaten. “Dat is om mensen te motiveren om in beweging te komen, anders gebeurt er niks”, zegt Schneider. Een groot deel van de bewoners gaat naar het voormalige AZC-klooster in Rijsbergen. Andere hebben zelf al woonruimte vonden. Het geval van Diana en haar man is een uitzondering, zegt Schneider.

Wachten op privacy instellingen...



'In auto slapen'
"Mijn casemanager doet niks voor me en ik kan haar ook nooit bereiken", zegt Diana Weijers. Haar man zou door de stress ruzie gemaakt hebben met de gemeente en moet nu meteen van de camping af. "Waar moeten we naar toe? We kunnen nergens heen, we kunnen alleen in de auto gaan slapen." Andere bewoners hebben ook een brief gekregen. In die brief staat dat ze op 1 maart weg moeten zijn en niet pas in juni, zoals ze dachten.

Burgemeester Leny Poppe van de gemeente Zundert noemde Fort Oranje afgelopen zomer 'een criminele woonwijk waar mensen onder erbarmelijke omstandigheden leven'. Poppe kondigde toen aan dat de camping uiterlijk op 9 juni 2018 helemaal ontruimd moet zijn. De bewoners met een zorgindicatie, die er nu nog zitten, zouden dus nog even de tijd hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.