A58 bij Tilburg weer open, rijstrook dicht voor reparatie vangrail

17 januari 2018 om 15:13
Omroep Brabant
Foto: Toby de Kort
Omroep Brabant
Van de personenauto bleef weinig over. (Foto: Toby de Kort)
Omroep Brabant
Foto via Whatsapp.
1/3 Foto: Toby de Kort
Op de A58 is woensdag iets na het middaguur een zwaar ongeluk gebeurd bij Tilburg. Een vrachtwagen kwam via de middenberm op de andere weghelft terecht. Er vielen twee gewonden. De snelweg was geruime tijd dicht, maar werd rond kwart over drie weer vrijgegeven. Even daarna gebeurde op hetzelfde stuk een tweede ongeval.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

In beide richtingen is de linkerrijstrook weer vrij. De reparatiewerkzaamheden zijn klaar. 

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

 

Ongeval
Het eerste ongeluk, waarbij naast de vrachtwagen een personenauto betrokken was, gebeurde even na twaalf uur ter hoogte van de bioscoop Euroscoop. Een traumahelikopter werd opgeroepen ter assistentie. De chauffeur van de truck werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

De snelweg werd meteen afgesloten. Nadat de vrachtwagen geborgen was, ging één rijstrook open om het ingesloten verkeer weg te kunnen leiden. Daarna werd de A58 opnieuw afgesloten voor herstel- en opruimwerkzaamheden.

Spookrijders
Volgens de politie keerden diverse mensen in de file hun voertuig om vervolgens tegen het verkeer in te rijden. "Dom en levensgevaarlijk! Niet doen dus!", twitterde de politie.

Tweede ongeval
Bij het tweede ongeluk, kort nadat de A58 werd vrijgegeven, botste een automobiliste tegen een vrachtwagen. Ze werd ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.  

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...