Video

Ton van Genugten verliest veel tijd én motorkap: 'Hij ziet er beetje invalide-achtig uit'

17 januari 2018 om 22:18
nl
Ton van Genugten heeft woensdag flink wat tijd verloren in de Dakar Rally. De coureur uit Eersel kon zijn opmars, waarmee hij de laatste dagen bezig was geen vervolg geven.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Van Genugten had dinsdag, na zijn etappezege, de derde plek in de loodzware rally weer in zicht. Maar de trucker verloor woensdag, door technische malheur, zo’n twee uur op de andere toppers in het klassement. Zonder motorkap kwam hij aan in het bivak.

Ton van Genugten legt uit wat er aan de hand was. Artikel gaat verder onder de video.


Dit was er aan de hand
De koppeling van de stuurpomp van de truck van Van Genugten brak af toen hij in een duin reed. "Daardoor liep de olie uit het stuurhuis en kon ik niet meer sturen", legt Van Genugten uit aan onze verslaggevers in het bivak. Monteur Bernhard der Kinderen repareerde de stuurpomp provisorisch met een stuk slang. "Maar daardoor zat de motorkap in de weg, dus die hebben we bij CP weet-ik-waar aan de kant gegooid. Daarom ziet de truck er een beetje invalide-achtig uit."

Verder reed Van Genugten nog een keer lek en viel de stroom in de truck uit, omdat een luchtslangetje bij de hoofdschakelaar lek raakte. "Al met al veel pech gehad vandaag."

Podium heel ver weg
Van Genugten staat nu zevende in de algemene rangschikking. De afstand tot plek vijf is maar een paar minuten, maar de gedroomde podiumplek lijkt buiten bereik.

Wachten op privacy instellingen...

 

Overige Brabo's
Bij de quads had Kees Koolen een redelijke dag. De inwoner van Bergeijk eindigde op de tiende plaats. In het algemeen klassement staat hij nu zevende.

Bij de motoren was Maikel Smits uit Schijndel zoals vrijwel iedere dag de beste Brabantse coureur. Onderweg stopte hij om een gewonde motorrijder te helpen. Desondanks reed hij naar plek 30. 

Nog drie etappes
De Dakar Rally, die zich op dit moment in Argentinië afspeelt, duurt nog tot komende zaterdag.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.