Video

Bange passagiers en windkracht 11: veerdienst Riveer stopt met varen tijdens storm

18 januari 2018 om 14:18
nl
Veerdienst Riveer, die onder meer de veerdiensten onderhoud tussen Woudrichem, Sleeuwijk, Werkendam en Gorinchem, besloot donderdagmorgen alle veerdiensten uit de vaart te nemen. Passagiers waren te bang geworden om nog mee te varen. Er werd even zelfs windkracht 11 gemeten.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Net na negen uur donderdagochtend werd het besluit genomen om te stoppen met varen. "Dat doen wij in overleg met onze mensen aan boord van de verschillende boten. Als passagiers het te eng vinden om nog mee te varen, dan stoppen we. We proberen eigenlijk vlak voor dat moment te stoppen. Onveilig is het niet, maar als mensen niet meer durven dan stop je ermee”, aldus Johan Hania van Riveer.

Windkracht 11
Bij Riveer zijn ze wel het één en ander gewend, maar een piek van windkracht 11 noemt Hania toch wel extreem. Riveer vaart op vijf routes en halverwege de ochtend lagen alle veerdiensten letterlijk aan de kant.

Onderwijl werd het kantoor van Riveer plat gebeld en iedereen stelde dezelfde vraag: varen jullie nog? Het antwoord was iedere keer hetzelfde. “Download onze app daar melden we alles direct, ook als we weer gaan varen.” 

Ook op de website van Riveer is te zien of er wel of niet gevaren kan worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.