Video

Wens van zieke Iris (8) gaat in vervulling: koningin voor een dag

19 januari 2018 om 16:08
nl
Wie wil er nou niet voor een dag de vorst van ons land zijn? Iris Brans (8) uit Beek en Donk mocht van Stichting Make-a-wish een wens doen en wenste dat ze een koningin mocht zijn. Vrijdagochtend ging die wens in vervulling. In een limousine werd ze naar het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven gereden.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Daar kreeg onze majesteit een make-over. Het haar ging in de krul, ze kreeg vorstelijke make-up op en een koninklijke jurk aan. De directeur van het ziekenhuis gaf de majesteit nog een kroontje op en daarna moest ze weer snel door naar het provinciehuis.

Wachten op privacy instellingen...


Stichting Make a Wish vervult de wensen van kinderen die ernstig ziek zijn of een aandoening hebben. Iris heeft net als haar boertje en zusje een hartafwijking die epilepsie veroorzaakt. Vader en moeder hebben beide ook epilepsie en daarom kon het gezin wel een positief dagje gebruiken.

“Ja, even weg van de sleur”, vertelt moeder Ellen. “De dagen die je onthoudt, zijn vaak niet de beste dagen. Nu zit er wel een keer een leuke dag tussen.” In het provinciehuis wacht commissaris van de Koning Wim van de Donk op koningin Iris. Speciaal voor haar is de rode loper uitgerold, moet er uiteraard nog een lintje doorgeknipt worden, geeft ze nog een toespraak voor de gehele vaderlandse pers en is er taart met cola.

“Dit is voor ons als gezin echt heel goed”, vertelt vader Michel. “Kippenvel heb ik. Ik ben er altijd voor de kinderen, ook toen ze ziek waren en dit is echt de bekroning.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.