Goud, zilver en brons gestolen bij Yuri van Gelder: ‘Dit is een steek in mijn ziel’

19 januari 2018 om 16:18
nl
Turner Yuri van Gelder is afgelopen dinsdagavond bestolen van al zijn medailles. De lord of the rings ontdekte bij thuiskomst dat er in zijn huis was ingebroken. Tot zijn grote ontzetting was ook de tas met al het eremetaal wat hij in zijn carrière bij elkaar had geslingerd, verdwenen. “Hier baal ik enorm van”, zei Van Gelder in het tv-programma RTL Boulevard.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De turner en zijn vriendin waren bij thuiskomst in Den Bosch naar boven gegaan om ‘een huispak aan te trekken’. Van Gelder zag meteen dat het mis was. “Het leek alsof er een tornado door mijn huis was gegaan. Het eerste wat me opviel, was dat al mijn medailles waren meegenomen”, vertelt Van Gelder tegen RTL Boulevard

'Hard voor geknokt'
“Dat wens je niemand toe. Daar heb ik zo hard voor geknokt. Ik dacht altijd dat medailles en prestaties nooit afgepakt zouden kunnen worden. Dit is onmenselijk”, foetert de ringenspecialist. “Ze zijn niet te vervangen. Het zijn ongeveer vijftig medailles van EK’s, WK’s en wereldbekerwedstrijden. Ze kunnen er ook niets mee. 

Van Gelder baalt als een stekker: "Het zijn mooie herinneringen en euforische momenten die ik heb beleefd. Dat heeft iemand nu binnen vijf minuten verknald. De medailles zijn van grote emotionele waarde. Ik hoop echt dat ze terugkomen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.