Video

Voor deze wildkamperende Brabo’s is de Dakar Rally 'vakantie'

19 januari 2018 om 18:18
nl
Een groep Brabantse vrienden beleeft de Dakar Rally wel op een heel bijzondere manier. Ze trekken door Zuid-Amerika met een team van fotografen en slapen iedere nacht in de middle of nowhere. "We worden ‘s ochtends wakker van de motoren die langskomen."
Geschreven door

De vijf maten uit Breda, Den Bosch en Standaarbuiten vinden het prachtig, maar ook vermoeiend. Ze reizen mee met de fotografen van het Dakar Press Team en dat betekent lange dagen en korte nachten.
Veel reizen, weinig slapen
"Het is heel gezellig. Het is leuk om een keer de Dakar van dichtbij te zien. We slapen weinig, we reizen veel en we hebben een hele leuke tijd", vertelt Coen Verberk uit Rosmalen, een van de reizigers.

Dit maken de heren allemaal mee. Artikel gaat verder onder de video.Wakker worden van de motoren
De fotografen rijden 's avonds richting de etappe van de volgende dag. “Dan zoeken we een leuk plekje langs de route van de Dakar, waar we onze tenten opslaan”, zegt Coen. Na een korte nacht, gaat de wekker vanzelf. "Dan word je wakker van de motoren die langskomen, of als de helikopters overvliegen", vertelt Tjaard Gimbrère uit Breda. Hij is de initiatiefnemer van de trip.

Iedere dag staan ze langs het parcours en zien ze de motoren, auto’s en trucks voorbij razen. "We hebben een keer de start gezien, we hebben lastige duinen gezien en we zijn bij de finish geweest", vertelt Coen. Natuurlijk maken ze ook mooie kiekjes van alles dat voorbij raast.
Iedereen is aardig
Maar ook als ze in de auto van het Dakar Press Team op weg zijn naar het bivak, genieten ze. "Als je hier een rondje rijdt in een auto met een Dakar-sticker erop, dan staat iedereen te juichen en te zwaaien langs de kant", zegt Coen. Tjaard is het daar helemaal mee eens. "Iedereen is ontwapenend in z’n hartelijkheid."

Er is eigenlijk nog maar één lastige uitdaging voor de Brabants Dakar-toeristen. Hun tentjes opzetten, dat gaat makkelijk. Maar afbreken...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.