Avondje stappen eindigt voor Jean Paul met zeven breuken in zijn gezicht

21 januari 2018 om 13:23
Omroep Brabant
Jean Paul liep zeven breuken in zijn gezicht op.
Omroep Brabant
Politie zoekt getuigen van mishandeling op Stratumseind (Foto: Politie)
1/2 Jean Paul liep zeven breuken in zijn gezicht op.
Jean Paul (25) uit Zuidland (Zuid-Holland) had zich het weekendje weg met zijn voetbalteam in de omgeving van Eindhoven heel anders voorgesteld. Een gezellig avondje bier drinken op het Stratumseind eindigde voor hem vrijdagnacht rond halfvijf met zeven breuken in zijn gezicht. 'Ik kan me niet veel herinneren", vertelt het slachtoffer.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“Mijn broer is zwaar mishandeld in de buurt van club Rouge”, vertelt zijn zus Beau. De foto’s spreken boekdelen. Ze omschrijft ook wat er is gebeurd. 


“Jean Paul liep met vrienden over straat en ze waren aan het zingen. Er liep een groep van drie of vier mannen in de leeftijd van 25-35 jaar met een aantal vrouwen voorbij. Eén van de mannen had blond haar en was een erg grote en gezette man. Zij stapten op mijn broer en zijn vrienden af omdat ze dachten dat er over hen werd gezongen. Toen één van de vrienden van mijn broer rustig vertelde dat ze niet over hen zongen, kreeg hij een klap", vertelt Beau. 

Boksbeugel of loden pijp

Maar daar bleef het niet bij. Jean Paul – die zich afzijdig van de ruzie wilde houden – werd plots vanaf de zijkant neergeslagen met een hard voorwerp. “We denken dat het een boksbeugel of stalen pijp is geweest”, aldus Beau. 


“Daarna zijn ze ervandoor gegaan. Mijn broer is met spoed met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft zeven fracturen in zijn gezicht bij zijn jukbeen, kaakbeen, oogkas en neus. Volgende week wordt hij waarschijnlijk geopereerd.”

Wachten op privacy instellingen...


IJszak

De ochtend na de mishandeling mocht Jean Paul het ziekenhuis weer verlaten. Maandag moet hij zich weer melden in het ziekenhuis en worden de breuken nogmaals bekeken. "De zwelling is al flink geslonken. Ik zit continu met een ijszak op mijn gezicht. Ik kan me niet alles meer herinneren", vertelt hij.


"We waren met een groep van ongeveer acht mensen. We kwamen net uit een karaokebar en waren nog aan het zingen. Een paar teamgenoten moesten plassen en gingen een steegje in. Toen kwam de andere groep voorbij. Een teamlid schijnt een klap te hebben gekregen, maar dat heb ik niet meegekregen", zegt Jean Paul.  


Kort daarna kreeg hij uit het niets zelf ook een klap. Toen zijn teamgenoten zich omdraaiden, zagen ze Jean Paul op de grond liggen en hebben ze de ambulance gebeld. 

Getuigen

De politie spreekt van een zeer ernstige mishandeling en roept getuigen die het voorval hebben gezien of gefilmd op zich te melden.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...