'Magisch' wereldrecord voor biljarter Dick Jaspers

21 januari 2018 om 17:51
nl
Biljarter Dick Jaspers uit Sint Willebrord heeft zondag in Duitsland een indrukwekkend wereldrecord op zijn naam gezet. Jaspers maakte in een partij voor de teamcompetitie in de Bundesliga veertig caramboles in vier beurten: een gemiddelde van 10.00. 'Magisch', zo omschrijft de Nederlandse biljartbond de prestatie van Jaspers in het driebanden.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het vorige wereldrecord stond op zes beurten. Jaspers reageerde na zijn hoogstandje ingetogen. "Ja, het was een mooie partij, waarin het allemaal lekker liep. Ik ben niet echt in de problemen geweest, maar heb toch ook een aantal moeilijke posities opgelost."

De tegenstander van Jasper, de Oostenrijker Andreas Efler, bleef na vier beurten op nul staan: 40-0. De scores van Jaspers waren: 5-11-2-22. Jaspers verwacht dat zijn record lang zal blijven staan. "Maar er zal ooit weer iemand komen die het verbetert", zo zei hij. 

Twintig toeschouwers
De historische partij werd gespeeld voor zo'n twintig toeschouwers. Mede dankzij de show van Jaspers won zijn team BC Magdeburg het duel met Erlangen met 6-2.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.