Video

Vader en zoon Van de Looi delen de punten op speciale dag: ‘Vooral de familie kan blij zijn’ [VIDEO]

21 januari 2018 om 17:54
nl
Voor de familie Van de Looi was Willem II-FC Groningen een bijzonder duel. Erwin van de Looi heeft een verleden bij de Groningse club en is momenteel trainer van Willem II, extra bijzonder was dat zijn zoon Tom zondagmiddag zijn profdebuut maakte bij de Groningers.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Van de Looi junior stuurde woensdag al een appje naar zijn vader. “Meteen, dat was het eerste wat ik deed”, zegt de achttienjarige middenvelder in de catacomben van het Koning Willem II-stadion. “Toen het vrijdag een beetje naar buiten kwam, kreeg ik al ontzettend veel berichten van vrienden en familie. Ik was wel een beetje nerveus, maar als je op het veld staat is dat weg.”

Vader Van de Looi was blij verrast met het debuutnieuws. “Ik begreep wel dat hij het op het trainingskamp goed had gedaan, maar dat hij meteen zou spelen had ik niet verwacht. Maar hij heeft het goed gedaan, zoals ik hem ken. Hij speelde heel volwassen, rustig en prima taakgericht. En dat voor een jongen van achttien.”

De tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...


‘Mooie stap’
De Willem II-trainer is trots na het debuut van zijn zoon. “Debuteren is al heel wat. Weten dat je vader voetbaltrainer is in de Eredivisie is misschien nog wat extra’s en dan ook nog debuteren tegen je vader, dat geeft wel wat extra druk en aandacht. Hij is daar heel goed mee omgegaan, dit is een mooie stap voor hem.”

De jonge middenvelder gaf zijn vader voor de wedstrijd een knuffel, tijdens de wedstrijd was hij vooral bezig met proberen te winnen. “Je moet met het spel bezig zijn. Natuurlijk zie je hem af en toe en dan denk je ‘hee’. Maar je let er niet heel erg op.”

De tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

 

Familie is blij
Beide mannen stonden veel journalisten te woord na het gelijkspel. Allebei met een lach, maar tegelijkertijd ook allebei met teleurstelling. “Ik denk dat we allebei niet tevreden zijn. Vooral de familie kan blij zijn. Mijn vader had gehoopt op drie punten, hij had er ook meer recht op denk ik. Wij kunnen beter, daar moeten we aan werken.”

Erwin: “Op de bank zit je als trainer. Trainer is mijn beroep, daar steek ik veel tijd in en ik ben dus vaak trainer. Maar vader ben je altijd. Ik weet hoe graag hij wil. Als hij dan debuteert dan doet dat je wel wat als vader. De afgelopen dagen waren speciaal. Het is een hele mooie dag voor zijn ouders. Een gelijkspel het beste? Niet voor zijn vader. Ik denk dat zijn moeder en broer heel blij zijn met het gelijkspel.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.