Mogelijk belangenverstrengeling Valkenswaards raadslid Ruud van Dijk, burgemeester wil onderzoek

22 januari 2018 om 14:26
nl
Burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard wil dat er een extern onderzoek komt naar de handel en wandel van gemeenteraadslid Ruud van Dijk. Aanleiding is een verhaal in het Eindhovens Dagblad waarin gesuggereerd wordt dat Van Dijk zich schuldig maakt aan belangenverstrengeling.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Volgens het ED heeft Van Dijk belangen in vastgoed en de bouw van appartementen op de plek van het voormalige postkantoor, waar hij zich als raadslid over heeft moeten uitspreken. Ook zou hij contacten hebben met de omstreden Waalrese jurist Marcel Senders. Van Dijk heeft de ambitie om na de gemeenteraadsverkiezingen in maart wethouder te worden. Ooit zei hij graag de eerste gekozen burgemeester van 'ons mooie dorp' te willen worden.

In een verklaring noemt burgemeester Ederveen de publicaties 'zorgelijk'. Hij wil zo snel mogelijk helderheid: "De burgers van Valkenswaard moeten er op kunnen vertrouwen dat hun volksvertegenwoordiging van onbesproken gedrag is." Ederveen is met Ruud van Dijk en zijn partij Valkenswaard Lokaal in overleg om tot een onafhankelijk extern onderzoek te komen. Maandagavond praten de fracties in de gemeenteraad hierover.

Eerder in opspraak
Het is niet de eerste keer dat Ruud van Dijk in opspraak komt. In 2005 deed zelfs de rijksrecherche onderzoek naar vermeende belangenverstrengeling en corruptie. Dat onderzoek ging uiteindelijk uit als een nachtkaars en Ruud van Dijk keerde uiteindelijk terug in de Valkenswaardse politiek.

Van Dijk die ook zeer actief is in het Valkenswaardse verenigingsleven heeft altijd alle beschuldigingen ontkend.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.