Straatroven en aanrandingen mogelijk het werk van één dader, politie zoekt getuigen

22 januari 2018 om 14:26
nl
De politie vermoedt dat een straatroof, een poging tot straatroof en twee aanrandingen in Molenschot, Hulten en Gilze door één man zijn gepleegd. Ze is daarom ernstig op zoek naar getuigen.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

De jonge man sloeg toe in november en december van vorig jaar. In Molenschot pleegde hij een straatroof. In Hulten deed hij hier een poging tot. In Molenschot en Gilze liet hij zijn piemel aan twee vrouwen zien. Ook kneep hij bij de ene dame in haar bil en de ander probeerde hij van haar fiets af te duwen.

Straatroof
Een scholiere werd op 14 december slachtoffer van een straatroof in Molenschot. Het meisje liep met haar fiets op de oprit van het huis en wilde haar fiets in de schuur zetten. Ze zag toen dat er een jongen met capuchon en bedekt gezicht op haar af kwam lopen. Het meisje sprak hem aan en duwde hem weg toen hij te dichtbij kwam. Uiteindelijk pakte hij haar rugzak en rende hij weg in de richting van de Heideweg.

Kort daarvoor werd op 11 december een vrouw bijna beroofd. De vrouw stond op de Burgemeester Ballingsweg in Hulten op de bus te wachten toen er vanuit het niets iemand op haar sprong en haar tegen de grond duwde. Hij greep haar tas, maar kreeg hem niet losgetrokken. De man rende vervolgens hard weg in de richting van de Broekdijk. 

Aanranding en schennispleging
Op maandag 27 november werd een vrouw op de Lijndonk in Gilze lastig gevallen door een man. De man fietste achter haar op de Molenschotsedijk. Op het moment dat de vrouw dit merkte, kneep de man haar in de billen. Een eind verder op had de man zijn fiets stil gezet en zijn piemel uit zijn broek gehaald. De vrouw wist hem te passeren.

Op 14 december heeft de man een vrouw van haar fiets proberen te duwen en heeft hij daarna een rugzak van een meisje gestolen. Het slachtoffer fietste over de Broekstraat toen er ineens een man naast haar fietste. Hij gaf haar vanuit het niets een duw. Vervolgens blokkeerde hij de weg en stak zijn handen in zijn broek om aan zijn piemel te zitten. 

Overeenkomst
Bij alle misdrijven wordt gesproken over een blanke man tussen de zeventien en twintig jaar oud. Hij zou rond de 1,75 meter lang zijn. Hij droeg een donkergroene jas met een capuchon en is in het bezit van een rugzak. De man verplaatst zich op een (elektrische) fiets.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.