Video

Dronken Belg rijdt tankstation binnen en rijdt man uit Sleeuwijk dood: 'Werkte al 50 jaar voor ons'

23 januari 2018 om 13:14
nl
Een 67-jarige man uit Sleeuwijk is maandagavond omgekomen bij een tragisch ongeluk langs de E40 in België. De man stond koffie te drinken met twee collega’s in de winkel van een tankstation, toen een Belgische bestuurder met zijn auto vol de winkel in reed.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Het slachtoffer werkt voor het bedrijf Terracon uit Werkendam. Een van zijn collega’s, een 44-jarige man, raakte zwaargewond. De andere collega, een man van 47 jaar, hield lichte verwondingen aan het ongeluk (video) over.

Te dronken voor verhoor

De verdachte, een 54-jarige man uit Oostende, stond met zijn auto bij een pomp, ter hoogte van Drongen (richting Brussel). Daarna reed hij met hoge snelheid de winkel binnen. Hij bleek gedronken te hebben.


De man is gearresteerd en zijn rijbewijs is afgepakt. De politie gaat vooralsnog niet uit van opzet, maar de verdachte was maandag nog te dronken voor een ondervraging. De man is een bekende van de politie. Hij zou vaker verkeersovertredingen hebben begaan.

Reactie Terracon

Sikko Doornbos, directeur van Terracon, laat aan Omroep Brabant weten dat er op zijn bedrijf met grote verslagenheid is gereageerd. "Het slachtoffer werkte al vijftig jaar bij ons. Het was een zeer waardevolle kracht, die dagelijks zijn werk zorgvuldig uitvoerde om risico's zoveel mogelijk te beperken."


De mannen waren onderweg naar huis van een klus in Engeland. "Ze wilden even een bakje koffie doen. En dan gebeurt dit door een dronken idioot. Een lulliger ongeluk kun je je niet voorstellen. Als ze twee minuten later waren weggeweest, was er niets aan de hand geweest. Of als ze twee meter naar rechts hadden gestaan... De kans is groter dat je de Staatsloterij wint", vervolgt Doornbos.


Bij Terracon werken ongeveer zeventig mensen. Het is een funderingsbedrijf. 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.