Zes tips na uitzending van Opsporing Verzocht over beschieting huizen in Breda

24 januari 2018 om 08:35
nl
Na de uitzending van Opsporing Verzocht over de beschieting van twee huizen in Breda zijn dinsdagavond al vijf tips binnengekomen. Volgens de politie gaan de tips over de grijze BMW. Later kwam er nog een zogeheten 'meedenktip' binnen via de politiewebsite. Het exacte aantal tips wordt later vandaag in beeld gebracht.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

In de uitzending van Opsporing Verzocht waren beelden te zien van de schietpartij in de Ahornstraat in Breda. Een huis werd vanaf de achterbank van een grijze BMW onder vuur genomen. Tientallen kogels doorzeefden de voordeur en ramen. Een aantal van die kogels belandde in de woonkamer


Wachten op privacy instellingen...


Bewakingscamera's

Het huis werd op 6 januari rond half drie ’s nachts beschoten. De bewoonster zat met een kennis op de bank. Haar twee kinderen lagen boven te slapen. Er raakte niemand gewond. De schietpartij was vastgelegd door bewakingscamera's. 

De auto reed daarna vermoedelijk door naar het Hagehof. Ook daar werden kogels op een woning afgevuurd. De bewoonster en haar kleindochter zaten nog beneden. Ook zij raakten, wonder boven wonder, niet gewond. Korte tijd later werd op korte afstand in de Ambachtenlaan een uitgebrande BMW gevonden. 

Dode in flat

De politie maakte eerder al bekend dat de beschietingen mogelijk te maken hebben met de dode 25-jarige man die in een flat aan de Roeselarestraat is gevonden. Zijn lichaam werd op 9 januari ontdekt na een politie-achtervolging. Agenten gingen achter twee verdachten aan, omdat ze zich verdacht gedroegen. Het duo vluchtte het flatgebouw in. De twee mannen vielen van een balkon toen ze probeerden weg te komen. 

Rabobende

Woensdagochtend maakte de politie bekend dat de dode man in een flat in Breda een van de vermoedelijke daders is van een gewelddadige overval in Bladel op een 78-jarige vrouw. Die overval vond plaats in september 2017. De daders van die overval hadden waarschijnlijk banden met de Bredase Rabobende. 

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.