Trainer van Willem II stopt ermee en overweegt buitenlands avontuur

24 januari 2018 om 13:42
nl
Trainer Erwin van de Looi van Willem II stopt er na dit seizoen mee. Dat liet de Tilburgse voetbalclub woensdag weten. Hij besluit zijn contract bij de club dat dit jaar afloopt niet te verlengen. Van de Looi sluit niet uit dat hij zijn loopbaan voortzet in het buitenland.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

"Persoonlijke beslissingen zoals deze neem ik vaak op gevoel", zegt Van de Looi op de website van Willem II. "Nadat ik mijn besluit over mijn toekomst had genomen, heb ik de club hiervan op de hoogte gesteld. Het is niet dat ik het hier niet naar mijn zin heb. Ik heb gewoon zin in een nieuw avontuur."

"Dit geeft duidelijkheid voor iedereen. Willem II krijgt alle tijd zich te richten op mijn opvolging en wij kunnen alle energie steken in sportieve successen."

Op zoek naar nieuw avontuur

De afgelopen anderhalf jaar werkte Van de Looi bij de Tilburgse voetbalclub. Wat hij nu gaat doen, is nog niet precies duidelijk. Willem II zegt zelf dat de 45-jarige coach op zoek gaat naar een nieuw avontuur. Van de Looi sluit een avontuur in het buitenland niet uit: "Mijn kinderen zijn nu op een leeftijd dat ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Dus dat biedt mogelijkheden."

Technische directeur Joris Mathijsen zegt respect te hebben voor de keuze die Erwin van de Looi nu maakt. "Wij hadden dit niet verwacht, maar respecteren zijn keuze", vertelt Mathijsen. "We hebben nu ruim de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer."

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Vader en zoon Van de Looi delen de punten op speciale dag: ‘Vooral de familie kan blij zijn’ [VIDEO]

Grote uitdagingen

De komende maanden ligt er in ieder geval nog een uitdaging te wachten voor de Tilburgse trainer. "Onze ambitie is om samen met het publiek als twaalfde man het seizoen op een mooie manier af te maken", zegt Erwin van de Looi. "Dat wordt nog een hele klus."


"De komende maanden gaan we samen met Erwin, de overige stafleden en spelers er alles aan doen om in de competitie zo snel mogelijk de weg naar boven in te zetten en de KNVB beker te winnen", voegt technisch directeur Joris Mathijsen daaraan toe.

Faber stopt

Het nieuws over Van de Looi kwam een paar uur nadat bekend werd dat Ernest Faber uit Geldrop na dit seizoen stopt bij FC Groningen, de club waar Van de Looi als speler en trainer actief was en waar zijn zoon nu speelt. Maar voor Van de Looi is FC Groningen geen optie meer: "Ik ga zeker niet terug naar Groningen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.