Ward slaagde met zeven tienen en studeert nu aan Cambridge: ‘Ik ben niet meer de slimste’ - Omroep Brabant

Ward slaagde met zeven tienen en studeert nu aan Cambridge: ‘Ik ben niet meer de slimste’

24 januari 2018 om 18:09
Ward in Cambridge. (Foto: Ward van der Schoot)
Ward in Cambridge. (Foto: Ward van der Schoot)
Het was een groot feest in huize Van der Schoot toen de 18-jarige Ward uit Breda hoorde dat hij was toegelaten op het prestigieuze Cambridge in Engeland. De toelating is loon naar werken voor de studiebol, die met zeven tienen op zijn eindexamenlijst slaagde. Maar inmiddels zijn de feestballonnen leeggelopen en is Ward weer druk aan het studeren. En dat is best wel even wennen.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

“Ik ben niet meer de slimste. Dat is nu een jongen uit Londen. Die komt regelmatig niet naar de les en hoeft minder hard te leren, maar haalt bijna altijd de hoogste cijfers.”

Tekst gaat door onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

Hard werken

Een schande is dat niet. Ward doet wiskunde, een van de moeilijkste studies. En dat op een universiteit die bekendstaat om de oneindige lijst aan Nobelprijswinnaars die er door de gangen hebben gewandeld. “Het is wel anders dan op de middelbare school, toen ging het me allemaal makkelijker af. Nu moet ik echt heel hard werken.”

En haalt hij nog tienen? “Het cijfersysteem werkt iets anders, dus tienen haal ik niet. Ik sta nu gemiddeld rond de 8,5 à negen, dat is dicht bij het hoogste wat je kan halen.” Hij mag dan niet meer de allerslimste zijn, ook op Cambridge houdt Ward gewoon zijn cijfers op peil. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...