Sligro zet Emté-supermarkten toch in de etalage

25 januari 2018 om 08:09
Sligro zet zijn supermarktketen Emté nu toch in de verkoop. Eerder wilde het groothandels- en supermarktconcern nog niet aan een verkoop van zijn supermarkten, maar werd liever gezocht naar een samenwerkingspartner.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Een samenwerking blijft een optie, maar tegelijk is nu ook gestart met een verkoopproces.

Moordende concurrentie
De onderneming uit Veghel verwacht in de loop van dit jaar tot een overeenkomst te komen voor Emté. De supermarktketen is met 131 vestigingen relatief klein en kan daardoor moeilijk een vuist maken in de moordende concurrentie onder supermarktketens.

Sligro heeft veel geld gestoken in het moderniseren van Emté, maar de omzet bleef het afgelopen jaar nagenoeg gelijk. De supermarktbranche als geheel stond niet stil en Emté raakte verder achterop. Daardoor ziet Sligro nu geen bezwaar meer in een verkoop van het bedrijfsonderdeel.

Meer winst en omzet
In het afgelopen jaar steeg de omzet van heel Sligro met 5,6 procent tot bijna 3 miljard euro. Zo blijkt uit de jaarcijfers. Onder de streep stond een winst van 81 miljoen euro, een stijging van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder. De groei kwam vooral op het conto van de groothandelsactiviteiten, waarvan het marktaandeel in Nederland groeide tot 24,4 procent en in België tot 3,4 procent.

Voor dit jaar verwacht Sligro te kunnen profiteren van de gunstige marktontwikkelingen.

Wachten op privacy instellingen...