‘Ontzettend cool’, Semm (11) speelt kleine Nala in prijswinnende musical Lion King

25 januari 2018 om 13:05
nl
“Ontzettend cool”, zegt de 11-jarige Semm Albertus uit Eindhoven. Sinds oktober is ze een van de speelsters die de rol van kleine Nala vertolkt in de succesvolle musical Lion King. Woensdagavond ontving de musical de Publieksprijs bij de jaarlijkse Musical Awards.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“Het is zo laat geworden, dat ik vandaag niet naar school hoef. En ik moet donderdagavond ook weer optreden“, zegt de kleine musicalactrice de day after. “De hoofdrolspeler had vooraf met alle spelers afgesproken dat als we een prijs zouden winnen, iedereen het podium op zou gaan. En toen was het zover. Echt heel erg gaaf. Ik ben superblij!” Zelfs door de telefoon is haar brede glimlach te horen. 

Moeder is taxichauffeur
Acteren, zingen en dansen. Het is helemaal haar ding, vertelt Semm. Al jaren oefent ze bij de Eindhovense musicalschool. Semm: “Ik had al een paar keer – zonder succes – auditie gedaan voor een musical. Toen kwam er een mogelijkheid om auditie te doen voor de Lion King en toen lukte het.” 

Volgens de wet mag ze niet meer dan 24 keer op het toneel van het Circustheater in Den Haag staan. “Als ik moet spelen, vertrek ik gelijk na school. Mijn moeder is taxichauffeur. Ze brengt me naar Den Haag. Ik moet er op tijd zijn. Eerst nog wat eten en daarna in de grime. Echt tijd om zenuwachtig te worden is er niet. Ik voel me er thuis. Welke rol ik ooit nog wil spelen? De rol van grote Nala in de Lion King.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.