Jongen (8) komt om na aanrijding tijdens fietstocht naar sporthal met klasgenootjes

25 januari 2018 om 14:37
Een 8-jarige fietser overleed bij het ongeval. (Foto: Tom van der Put/SQ Vision)
Een 8-jarige fietser overleed bij het ongeval. (Foto: Tom van der Put/SQ Vision)
Een 8-jarige jongen op een fiets uit Klundert is donderdagmiddag rond twee uur om het leven gekomen na een aanrijding met een bestelbus met aanhanger. Dat gebeurde op de Molenvliet in Klundert. De jongen was op de fiets met zijn schoolklas onderweg naar de sporthal.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Door nog onbekende oorzaak kwam de jongen ten val en is onder de aanhanger terechtgekomen. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten massaal uit, maar de hulp mocht niet meer baten. De jongen is ter plaatse overleden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.  

Klasgenootjes
Veel klasgenootjes waren getuige van het ongeluk. Volgens een woordvoerster van de gemeente Moerdijk hebben de leerlingen in de sporthal in het bijzijn van hun ouders, leraren en hulpverleners het trieste nieuws gehoord. De politie en de gemeente Moerdijk zorgden direct voor opvang en slachtofferhulp voor alle betrokkenen bij het ongeluk. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Op basisschool Het Bastion in Klundert waren vrijdag geen lessen. Er was een bijeenkomst voor leerlingen, ouders en docenten, waarbij ook hulpverleners aanwezig waren. Op school is ook een herdenkingsplek ingericht. Maandag beginnen de leerlingen met een bijeenkomst per klas, aldus de woordvoerster. 

Geschokt
De jongen was lid van de plaatselijke voetbalclub. Daar is geschokt gereageerd op het nieuws. De club heeft alle trainingen, wedstrijden en activiteiten tot na het weekend afgelast. Zaterdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur in de kantine wel gelegenheid om een condoleanceregister te tekenen. 

Wachten op privacy instellingen...