Mats knutselt eigen rallykarts in elkaar en gaat viraal met filmpje

25 januari 2018 om 23:38
nl
Mats van den Brand uit Sint-Oedenrode scheurt graag rond in zelfgemaakte karts. Een filmpje daarvan ging viraal. De beelden zijn opgepikt door bekende Facebookpagina’s als Car Throttle en LADbible.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Hij wilde graag aandacht voor zijn filmpje en dat kreeg hij ook. Dat het zo massaal opgepikt zou worden, had hij alleen niet verwacht. De video is miljoenen keren bekeken en ook al tienduizenden keren gedeeld. “Het is een beetje uit de hand gelopen”, vertelt de rallyrijder. “Ik ben nu de hele dag mails aan het beantwoorden van mensen die het filmpje willen gebruiken.” 

 

Tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

 

“Het was gewoon de bedoeling om een leuk YouTube-filmpje te maken. Ik wil als rallycoureur graag wat meer bekendheid en je moet jezelf toch verkopen”, vertelt hij. Dus kreeg hij de tip van een vriend om het naar Car Throttle te sturen, een bekende site op het gebied van auto’s en andere snelle voertuigen. Daarna stond ook LADbible op de stoep.

'Hobbyprojectje'
De karts die in de video te zien zijn, heeft Van den Brand zelf ‘in elkaar geknutseld als hobby-projectje’. Ze kunnen over asfalt én in zand rijden. Hierdoor wordt het een soort combinatie van karten en rallyrijden. Ook zien de voertuigen er net even anders uit dan gewone karts. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.