Burgemeester Oosterhout stapt op omdat hij te veel dronk en te ver ging tijdens personeelsborrel

26 januari 2018 om 21:37
nl
De burgemeester van Oosterhout, Stefan Huisman, stapt op vanwege 'grensoverschrijdend gedrag' tijdens een personeelsborrel eind december. "Bij die gelegenheid heb ik te veel alcohol gedronken en dat terwijl ik piketdienst had", schrijft Huisman in een verklaring. Hij heeft vrijdag zijn ontslag ingediend. Het personeelsuitje vond plaats op de ijsbaan op de Markt in Oosterhout, zo bevestigt Chrétien Brandt, voorzitter van de stichting IJsmarkt. Hij zegt niets bijzonders gezien te hebben.
Geschreven door

"Enkele weken later zijn er verklaringen afgelegd waarin werd aangegeven dat ik grensoverschrijdend gedrag heb vertoond en dat er mensen zijn die zich beschadigd voelen", valt te lezen in de verklaring. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er verder geen uitspraken worden gedaan over wat er zich die avond precies heeft afgespeeld. 

Excuses
"Voor dit alles bied ik mijn oprechte verontschuldigingen aan. Ik trek uit dit alles de uiterste consequentie en heb besloten mijn ontslag als burgemeester van Oosterhout in te dienen", aldus Huisman. 

Huisman is al tientallen jaren actief in de politiek. Hij werd in 2001 voor het eerst burgemeester, toen van Hilvarenbeek. Sinds 2009 was de VVD'er al burgemeester van Oosterhout, hij was met zijn tweede termijn bezig. 

Op provinciehuis bijgepraat
De diverse gemeenteraadsleden van Oosterhout zijn aan het einde van de middag door de Brabantse Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, op het provinciehuis uitgenodigd en bijgepraat. "De burgemeester heeft hierbij in een verklaring afgegeven dat hij opstapt. De commissaris vindt het voor alle betrokkenen een tragedie, maar begrijpt het besluit van de burgemeester", aldus de woordvoerder van Van de Donk. Voordat Van de Donk de raadsleden uitnodigde, heeft hij eerst met de wethouders en daarna met de burgemeester gesproken.

Er is door Wim van de Donk geen druk uitgeoefend op de burgervader om op te stappen. "Stefan Huisman was zelf al tot de conclusie gekomen", aldus de woordvoerder van Van de Donk.

Waarnemer tot de verkiezingen
Wethouder Marian Witte (Gemeentebelangen) neemt voorlopig de taken van Huisman over, tot een waarnemer is benoemd. Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart komt er een procedure voor de benoeming van een burgemeester voor de termijn van zes jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.