Video

500 vrouwen in NAC-vak hebben het naar hun zin, ondanks nederlaag: 'Lekker kletsen in het roze'

27 januari 2018 om 23:10
nl
“Kijk die ballenjongen. Ik vind hem leuk!” De meiden en dames in Vak I van het NAC stadion hadden zaterdagavond hun eigen exclusieve avondje NAC. Vak I was voor de gelegenheid veranderd in ‘Vak V’ met alleen vrouwelijke supporters.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Sanne en Floor van Baronie Breda waren ook al vaker in het stadion. “Wij komen echt voor het voetbal. Ik denk dat er sowieso steeds meer interesse is onder vrouwen door de prestatie van het nationale vrouwenteam. Wij merken het ook bij de club dat er meer damesteams zijn bij gekomen”, zegt Sanne.

Terwijl de NAC-selectie op het veld op jacht is naar de broodnodige punten, blijkt onder de supporters in ‘Vak V’ nog een ander onderwerp populair: het uiterlijk van de spelers. “We zijn tenslotte wel vrouwen”, lacht Ashley, zelf speelster bij VV Zundert.

Met meiden onderling bijzonder
Getooid met roze mutsen genoten ze van de wedstrijd tegen VVV Venlo en vooral ook van elkaar. Moeder Angela en dochter Kim uit Prinsenbeek vinden het prachtig. “We waren hier al eerder maar met meiden onderling is het toch een bijzonder sfeertje””, aldus Angela.


De ladiesnight was een initiatief van uitgeverij De Bode en BredaVandaag. Vrouwenteams van clubs uit de hele regio konden inschrijven om kaartjes te bemachtigen. Uiteindelijk konden vijfhonderd gelukkigen de wedstrijd bijwonen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...



NAC slaagde er niet in om te scoren tegen VVV. De Bredanaars verloren met 0-1 in eigen huis. De teleurstelling gonsde door het stadion. Maar in het vrouwenvak kon er hier en daar toch ook nog een voorzichtig lachje van af. “Dit was toch gezellig, lekker kletsen in het roze. We zouden het vaker moeten doen. Maar dan wel liever met een overwinning voor NAC."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.