Video

PSV zakt wéér weg, maar blijft gewoon winnen: ‘En dat is het belangrijkste’

27 januari 2018 om 23:13
nl
Het lijkt een patroon te worden. Best aardig beginnen, maar heel ver wegzakken. Ook tegen Twente gebeurde het. Maar toch, PSV won wel gewoon weer, mede dankzij een paar puike reddingen van keeper Jeroen Zoet.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Tegen een Twente dat zonder vertrouwen leek te spelen, had PSV een makkelijke avond kunnen hebben. Al voor rust had het 2-, 3- of 4-0 kunnen of moeten staan. Maar het bleef bij één treffer van Lozano.

Dan volgt het bekende riedeltje. Als je zelf niet (genoeg) scoort, ruikt de tegenstander bloed. En dus kwam Twente opzetten en zakte PSV weg tot een zeer bedenkelijk niveau.

Zoet belangrijk
Vooral in het laatste kwartier had keeper Zoet het razend druk. Het piepte en kraakte achterin bij PSV en de ploeg kwam een paar keer goed weg. “Ik denk dat we dat hadden voorkomen door het eerder af te maken”, zei Zoet na afloop. “Dan speel je een makkelijkere wedstrijd. Daar moeten we aan werken. Dan was de wedstrijd eerder beslist en was het niet zo spannend geweest.”

Het is zorgelijk dat het PSV alweer niet lukt om een hele wedstrijd een acceptabel niveau te houden en de tegenstander onder druk te zetten. Gedeeltelijk was dat een bewuste keuze. Coach Cocu bracht verdediger Luckassen voor aanvaller Bergwijn. De boodschap was duidelijk: tegenhouden was het belangrijkste. De enigszins gefrustreerde Twente-trainer Gert-Jan Verbeek noemde dat na afloop ‘schijtbakkenvoetbal’ en ‘niet om aan te gluren’.

Wachten op privacy instellingen...



Matig voetbal of niet, Jeroen Zoet maakt zich niet al te veel zorgen. “Ik denk dat we vooral de nadruk erop moeten leggen dat we de eerste helft heel goed gespeeld hebben. We hadden Twente op de slachtbank, maar sloegen niet genoeg toe.” En hoe je het ook wendt of keert: PSV begint na de winterstop met zes punten uit twee uitwedstrijden. En tegen Twente hielden de Eindhovenaren weer eens de nul.

“Het was een poosje geleden”, zegt keeper Zoet, “maar het telt vooral dat we gewonnen hebben, dat is het fijne gevoel.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.