Video

‘We zijn niet in paniek, wel in nood’, degradatiezorgen NAC nemen toe

28 januari 2018 om 06:02
nl
De 0-1 nederlaag tegen VVV kwam zaterdagavond hard aan bij NAC Breda. Met veel strijd en inzet was de ploeg niet de mindere, maar wel de ongelukkigste. Grote delen van de wedstrijd domineerde de ploeg van interim-trainer Rob Penders, maar het leverde dus weer niets op.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

“Dat frustreert enorm", vertelde Penders na de wedstrijd. "We kunnen niemand iets verwijten wat werklust betreft. Maar voor het doel van de tegenstander moeten we het beter en slimmer doen. We hebben wel lange tijd dominant gespeeld, maar weinig gecreëerd.”

Wachten op privacy instellingen...

Degradatievoetbal
Daardoor staat NAC op een plek die degradatie kan betekenen. Sparta en Roda JC staan lager, FC Twente en Willem II net iets hoger. Met die ploegen lijkt NAC het dus te moeten uitvechten. Niet onmogelijk, maar dat moet volgens Penders wel met opgestroopte mouwen gaan gebeuren.

“Er zijn nog veertien wedstrijden om punten te pakken. Maar we staan nu op een degradatieplaats en dat betekent dat we degradatievoetbal moeten gaan spelen. Met de twee spitsen die eraan komen - Te Vrede en Sadiq - kunnen we wel wat opportunistischer spelen en hebben we ook een plan B als dat nodig is.”

 

Wachten op privacy instellingen...

Vechten voor elkaar en de club
Alle hens aan dek dus bij NAC, dat er niet aan moet denken om aan het einde van dit voetbalseizoen weer uit de eredivisie te verdwijnen. 

“Dat zou verschrikkelijk zijn voor deze club en aanhang", weet Rai Vloet. "Nu moeten die punten gaan komen. We moeten niet in paniek raken, maar je kan wel stellen dat we in nood zijn. We zullen moeten vechten voor elkaar en voor de club om te zorgen dat we hieruit komen.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.