Rico Verhoeven wilde geen man kussen en weigerde rol in Smeris

28 januari 2018 om 21:53
nl
Wereldkampioen Rico Verhoeven (28) wil over vijf jaar stoppen met kickboksen. "Ik kan dit niet heel lang doen, ik wil dit niet heel lang doen. Ik zie wat het met mij als persoon doet en wat voor impact het op mijn gezinsleven heeft. Dat is omdat ik er zo diep in ga." Verhoeven zei dat zondagavond in het NPO 3-programma College Tour.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De wereldkampioen kickboksen ging onder meer in op de slechte relatie met zijn vader Jos, die aan Alzheimer leed en afgelopen najaar voor euthanasie koos. Lang werd de jonge Rico door hem zijn getraind, totdat dit niet meer werkte - tot onvrede van zijn vader. 

In gesprek met Twan Huys en verschillende Rotterdamse studenten vertelde Verhoeven: "Ik was als een spons, trainde onder meer met wereldkampioenen. Mijn vader had een ander niveau." Rico moet even slikken bij het zien van videobeelden van zijn vader. "We hebben een heleboel moeilijke dingen meegemaakt, maar het blijft toch je vader.”

'Beelden verdwijnen nooit van netvlies'
Over het drankprobleem van zijn moeder zegt de topsporter dat de beelden nooit meer van zijn netvlies verdwijnen. "Ik heb geleerd om altijd voor mezelf te kiezen, dat doen anderen ook."

Kickboksen is meer dan alleen stoten en trappen, vertelt de bokser aan de studenten in de zaal. Het is een schaakspel, waarbij hij meerdere stappen vooruit denkt. "Voor de wedstrijd heb ik veel spanning, maar als ik dan opkom en al die mensen klappen, dan voel ik me gewoon Justin Bieber."

Wachten op privacy instellingen...

 

Huilen van spijt
Het topsportregime leidt thuis bij vrouw en kinderen regelmatig tot spanningen. "Wat ik doe op het hoogste niveau, kan alleen met de mindset die ik heb. Trainen, eten, slapen, dat heeft mij veranderd als persoon. Ik kan om plat te zeggen een botte lul zijn en dat is echt niet tof. Want alles wat ik doe, doe ik voor mijn gezin en mijn kinderen."

"Dus als ik een botte opmerking tegen ze maak, doet dat me echt pijn. Maar ik kan het op zo'n moment niet tegenhouden. Als ik mijn kinderen naar bed breng, lig ik soms te huilen", omdat het me spijt. Maar aan de andere kant is het mooie leven dat we leiden mede te danken aan wat ik doe."

Wachten op privacy instellingen...

 

Met een man zoenen
Na zijn kickbokscarrière ambieert Rico een carrière in Hollywood. Hij wil acteurs als Dwayne Johnson (voormalig worstelaar) en Sylvester Stallone achterna. Via zijn goede vriend Jeroen van Koningsbrugge werd hij al eens gevraagd voor een rol in Smeris, de in Tilburg opgenomen politieserie. "Ik mocht een huurmoordenaar spelen die Jeroen door een glazen tafel gooide. Het zou mijn eerste grote dingetje zijn. Maar daarna hoorde ik dat het om een homoseksuele huurmoordenaar ging, ik moest met een man zoenen. Dat ging tegen mijn gevoel in."

"In mijn sport is zoiets echt een ding. Ik heb helemaal niets tegen homoseksuele mannen, maar het voelde niet goed dat zoiets mijn eerste rol zou zijn. Als ik al vijf rollen had gehad, was dat anders."

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.