Debuut David Nascimento bij FC Eindhoven loopt volledig in de soep

29 januari 2018 om 19:30 • Aangepast 20 november 2020 om 19:09
nl
David Nascimento heeft zijn vuurdoop als hoofdtrainer van FC Eindhoven achter de rug. Zijn ploeg verloor maandagavond met 4-1 van Jong PSV. Nascimento werd na een halfuur naar de tribune gestuurd. Volgens scheidsrechter Christian Mulder had hij zich niet aan de regels gehouden: de debuterende trainer gaf aanwijzingen buiten het vak voor de dug-out.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Paul Post
Geschreven door
Hans Janssen & Paul Post

Zijn ploeg keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan. Bij rust stond er zelfs een 3-0 stand op het scorebord van De Herdgang. Geen prettig begin voor de opvolger van Wilfred van Leeuwen, die tien minuten na de hervatting moest toezien hoe het 4-0 werd.

Verdiende eretreffer
In de 81e minuut kreeg FC Eindhoven eindelijk zijn verdiende eretreffer en uiteraard was het topscorer Mart Lieder die hiervoor zorgde. PSV stijgt door de ruime zege naar de vijfde plaats op de ranglijst van de Jupiler League, FC Eindhoven blijft twaalfde.

Wachten op privacy instellingen...


Geen gelukkig debuut dus voor Nascimento. Voor Jordan Teze was het wel een succesvolle avond. De 18-jarige verdediger van Jong PSV opende de score en die goal was zijn eerste in het betaald voetbal.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.