Video

Proost! Een Bossche Bol maar dan met alcohol... dit is de Oetelbol

29 januari 2018 om 21:18
nl
Dé lekkernij van Den Bosch kan natuurlijk ook prima tijdens carnaval genuttigd worden, dat dacht bakker Erik van Leeuwen uit Kerkdriel. Maar dan wel ‘verkleed’ in een groen laagje en gevuld met Boswandeling-slagroom. De groene Bossche Bol met alcohol erin heet zeer toepasselijk: de Oetelbol.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"De steden veranderen allemaal van naam en ik dacht: 'waarom de Bossche Bol dan niet?", vertelt bakker Erik van Leeuwen, de bedenker van de Oetelbol. "Den Bosch wordt ook Oeteldonk. Dus die Bossche Bol moet ook een Oetelbol worden."

Boswandeling in kikker-vorm
"Er zit een Boswandeling-slagroom in en aan de buitenkant zit witte chocolade. Dat heb ik een beetje groen gemaakt om toch de kikker naar voren te halen", legt bakker Erik uit.

Van de buitenkant is de Oetelbol dus groen. "Nee, de kleur is niet zo lekker maar de smaak is dat zeker wel", benadrukt de bakker nog maar eens.

Wachten op privacy instellingen...


Dronken door de Oetelbol?
De carnavalsvariant van de Bossche Bol bevat dus wat sterke alcohol. Maar het is niet precies duidelijk hoeveel Oetelbollen je naar binnen moet werken voordat je daadwerkelijk dronken bent. "Nou dan moet je er wel behoorlijk wat eten", zegt Erik van Leeuwen.

"Ik heb geen idee hoeveel procent alcohol erin zit. Maar ten opzichte van de slagroom is dat ongeveer één vierde deel."

Flügel-vlaai
Het is niet de eerste creatieve carnavalslekkernij die Erik van Leeuwen bedenkt. Vorig jaar kwam de bakker uit Kerkdriel al met de Flügel-vlaai. Die werd een enorm succes.

"Dat werd zo'n succes. Dat is zo'n 750.000 keer bekeken op onze Facebook-pagina en toen mochten we zelfs naar de Flügel-fabriek om een kijkje te nemen. Dat was allemaal wel erg leuk."

De bakkers hopen dat de Oetelbol net zo’n succes wordt als de Flügel-vlaai. De Oetelbol is al te koop en is uiteraard tot en met carnaval verkrijgbaar.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.