Politie stuurt 28 slapende vrachtwagenchauffeurs weg, trucks stonden geparkeerd op de vluchtstrook

30 januari 2018 om 15:09
nl
De politie heeft maandagavond 28 vrachtwagenchauffeurs weggestuurd. De bestuurders stonden met hun truck geparkeerd op de vluchtstrook, en dat is gevaarlijk en verboden. Volgens Rijkswaterstaat is het een terugkerend probleem en moet er eindelijk eens een oplossing komen.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

"Het is verboden zonder noodzaak om op de vluchtstrook te stoppen", laat een woordvoerder van de politie weten. Toch besloten bijna dertig vrachtwagenchauffeurs om hun wagen op de weghelft van de A67 te parkeren. De bestuurders lagen in de cabine van hun voertuigen te slapen toen de motorpolitie besloot om ze weg te sturen.
Ander plekje zoeken
Waar de chauffeurs vervolgens naar toe zijn gestuurd, is onduidelijk. "Ze zullen een andere, legale plek moeten zoeken", vertelt de politie. "Maar dat is hun eigen verantwoordelijkheid."

De vrachtwagenchauffeurs hebben geen boete gekregen maar zijn volgens de politie wel gewaarschuwd.


Terugkerend probleem
Volgens Rijkswaterstaat is et heen terugkerend probleem. Iedere avond staan er vrachtwagens op de vluchtstrook geparkeerd. "In de transportsector zijn ze ervan op de hoogte dat dat niet mag", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Ze weten dat er niet op iedere plek mag worden geparkeerd. Er zijn speciale plekken waar vrachtwagenchauffeurs mogen parkeren. Die zijn vaak dicht in de buurt van de snelweg."
LEES OOK: CDA wil dat minister werk maakt van parkeerprobleem vrachtwagens, motie naar Tweede Kamer

Kortdurend parkeren
Toch wordt er nog vaak op de vluchtstrook of op een parkeerplaats naast de snelweg geparkeerd. Terwijl de plekken naast de snelwegen vaak bedoeld zijn voor kortdurend parkeren en geen voorzieningen hebben om bijvoorbeeld te douchen.

'Zo snel mogelijk doorrijden'
"Op een speciale plek je vrachtwagen parkeren, dat kost natuurlijk geld", zegt de woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Waarschijnlijk rijden ze daarom niet door. Zij willen waarschijnlijk zo snel mogelijk doorrijden en snel even parkeren. Maar op de vluchtstrook stilstaan, is levensgevaarlijk."

Volgens Rijkswaterstaat zijn ze momenteel gezamenlijk aan het kijken hoe dit probleem kan worden aangepakt.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.