Auto van Aniek in 20 seconden in brand gestoken, 'Er was geen redden meer aan' - Omroep Brabant

Auto van Aniek in 20 seconden in brand gestoken, 'Er was geen redden meer aan'

30 januari 2018 om 14:49
In slechts twintig seconden was het gebeurd. De auto van Aniek uit Eindhoven werd overgoten met een brandbare vloeistof en in brand gestoken. Er was geen redden meer aan. Alles is vastgelegd op camera en Aniek is op zoek naar tips.
Profielfoto van van Kaathoven Rob
Geschreven door
van Kaathoven Rob

Het lijkt heel gericht, een persoon loopt zondagnacht om tien voor vijf rechtstreeks naar de auto in de Waleweinstraat. Hij of zij overgiet de auto met een brandbare vloeistof en zet hem in lichterlaaie. “Ik werd wakker van de ontvlamming,” vertelt Aniek. "Dit is heel dichtbij, dacht ik meteen, op mijn telefoon zag ik op de camerabeelden dat het om mijn auto ging."

Er was een brandblusser in de buurt, maar de vuurzee was meteen zo groot dat er geen redden meer aan was. “Er was al teveel schade. De hulpdiensten waren er binnen tien minuten maar ook die konden niets meer doen.”
Vaker vernielingen
Het is overigens niet de eerste keer dat er wat gebeurt. Eerder werden er al banden van een auto lek gestoken en ruiten in geslagen. Of er een verband is, is niet duidelijk. “Het is duidelijk iemand anders nu", zegt Aniek.

Het gezin van Aniek wil antwoorden: “We hopen dat de politie voldoende tips krijgt, of dat iemand de persoon herkent, zodat dit kan stoppen.” De persoon vertrok na het aansteken van de auto meteen en rende weg in de richting van de Koning Arthurlaan.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...