Tilburgse serie-inbreker bevuilde huizen met zand en chloor: zeven jaar cel

31 januari 2018 om 14:45
nl
Zeven jaar. Zo lang moet een 26-jarige man uit Tilburg de gevangenis in. Volgens de rechtbank in Den Bosch heeft hij in zestien huizen ingebroken en vier keer geprobeerd dit te doen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden één jaar meer geëist, maar de rechter vond woensdag dat er te weinig bewijs was voor negen andere woninginbraken en een poging hiertoe.

Honderden inbraken?

Het verhaal gaat dat de man zelfs honderden inbraken heeft gepleegd. Hij sloeg onder meer toe in Oirschot, Sint-Michielsgestel en Veldhoven.


De rechtbank vond het zeer kwalijk dat hij over een lange periode als inbreker actief is geweest en dat hierdoor mensen veel leed en schade is berokkend. Er werd vaak een grote ravage aangericht en een aantal huizen werd bevuild met zand en chloor.

Waardevolle sieraden

De buit bestond in de regel uit waardevolle sieraden en goederen. Financieel gewin was voor de dader het enige wat telde, zo oordeelde de rechter. De man is overigens niet eerder veroordeeld, maar de manier waarop hij te werk is gegaan rechtvaardigt zo’n zware straf, aldus de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.