Agent stak geld van burgers in eigen zak om schulden af te lossen

31 januari 2018 om 15:07
nl
Een 34-jarige agent uit Veghel van het politiekorps Zeeland-West-Brabant heeft zich woensdagmiddag voor de rechtbank in Breda moeten verantwoorden voor verduistering.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Hij zou tijdens zijn dienst geld van burgers in eigen zak hebben gestoken om onder meer schulden af te lossen, boodschappen te doen of te tanken.  De officier van justitie eiste 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden.  

Soms hield de agent ook geld achter om eerst zijn schulden af te lossen. Vervolgens werd het bedrag weer aangevuld en alsnog in de kas van de politie gestort. 

Spijt
De agent hield in de jaren 2011 tot en met 2016 in ongeveer zestien gevallen geld achter.  Het verduisterde bedrag is ongeveer 4000 euro. De man heeft al een groot  deel bekend en is al meer dan een jaar aan het terugbetalen. "Ik heb er echt veel spijt van. Door mijn financiële problemen was ik kwetsbaar. Ik maakte de post niet meer open en mijn problemen werden alleen maar groter", vertelde hij tegen de rechter. De officier van justitie rekende de man aan dat hij het vertrouwen dat een een agent geniet, had misbruikt.  

De verdachte werd in maart 2016 aangehouden en direct geschorst. Er werd ook een disciplinair onderzoek ingesteld naar het handelen van de politieman. De man is niet meer werkzaam bij de politie.

De uitspraak is op 14 februari.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.