Griep grijpt om zich heen: zieke kinderen, lege schoolklassen... en dan moet carnaval nog beginnen - Omroep Brabant
Video

Griep grijpt om zich heen: zieke kinderen, lege schoolklassen... en dan moet carnaval nog beginnen

31 januari 2018 om 15:20
nl
De griepepidemie duurt voort. Vorige week lag het aantal mensen met griepachtige klachten voor de zevende achtereenvolgende week boven de 'epidemische grens'. Tijdens de komende carnaval kunnen er nog weleens flink wat nieuwe patiënten bijkomen. Het griepvirus verspreidt zich namelijk snel onder mensen in grote groepen die dicht op elkaar staan, zoals tijdens carnaval.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen met griep geregistreerd worden door de peilstations van NIVEL, is er officieel sprake van een epidemie. Die grens is dit seizoen al ruimschoots overschreden. Op de website van NIVEL staat te lezen dat vorige week zelfs  165 op de 100.000 mensen zichzelf met griepachtige klachten gemeld hebben bij onder anderen huisartsen.  

Wachten op privacy instellingen...


Schoolklassen leeg
Volgens huisartsen hebben vooral jonge kinderen momenteel griep, maar ook een toenemend aantal schoolkinderen en volwassenen. Vooral op lagere scholen zijn de gevolgen van de griep goed te merken. Sommige Brabantse klaslokalen zijn veel leger dan gewoonlijk. In groep 3 van de Tilburgse basisschool d’n Hazennest zijn zeven kindjes tegelijkertijd ziek: een derde van alle kinderen in de klas. “We zien dit wel vaker, zeker rond de carnavalsperiode”, vertelt de directeur van de school. 

Op de Roosendaalse basisschool De Vlindertuin moest dinsdag zelfs een hele klas met 29 leerlingen naar huis, omdat er te veel leraren ziek waren, meldt het AD. Hetzelfde gold voor scholenkoepel SKPOEL in Etten-Leur. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.