Veertienjarige vlogger bestolen, wie helpt Bart weer aan duizend volgers (of meer)?

31 januari 2018 om 17:37
nl
Bart van Iersel uit Drunen verloor in een klap zijn 'levenswerk'. Ineens verdwenen deze week op zijn YouTube kanaal alle duizend volgers die trouw naar zijn belevenissen in de Efteling keken. "Ik ben gehackt." Wie helpt Bart mee aan nieuwe volgers?
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Wie de dader is, hoeft Bart eigenlijk niet te weten. "Ik zal hem in ieder geval geen goeiedag zeggen als ik hem tegenkom." De 14-jarige scholier wil maar één ding; zijn duizend volgers terug. Onder de noemer 'Bart Baan' maakt hij telkens een filmpje van zijn wekelijkse bezoek aan de Efteling. "Dan vertel ik leuke feitjes en laat ik ritjes in de attractie zien."

Maar plots waren alle filmpjes, inclusief alle volgers van zijn YouTube account weg. "Ik heb contact gezocht met YouTube. Zij bevestigen dat mijn account is gehackt. Kennelijk vindt iemand het tof om het te verwijderen."

School
YouTube heeft wel de plaats en tijd van de hack kunnen achterhalen. Ergens tussen twaalf en half twee 's middags in Waalwijk. Precies waar Bart zelf naar school gaat. Dat leidt tot de mogelijkheid dat iemand in de pauze hem een kunstje heeft geflikt. "Gelukkig heb ik een aardige school die er ook werk van maakt. Ze zijn het nu aan het uitzoeken", zegt Bart.

Volgers
Hoewel zijn account is leeggeroofd, heeft Bart nog wel zijn filmpjes in bezit. Onder de naam Bart Baan BACKUP heeft hij een nieuw account aangemaakt. De scholier geeft de moed niet op en gaat lekker door met zijn twee grote hobby's; de Efteling en filmpjes maken. Wie helpt Bart mee om over de duizend volgers te komen?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.