Video

Cocu heeft 'iedereen aan boord' tegen PEC, maar blijft het oneens met Brands over transferperiode

2 februari 2018 om 14:08
nl
Na drie uitwedstrijden tegen Heracles, Twente en in de beker tegen Feyenoord speelt PSV zaterdagavond eindelijk weer eens thuis.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

"Drie uitwedstrijden, dat is pittig om mee te beginnen. Het is voor mij, maar ook zeker voor de spelers, heerlijk om weer in een vol Phillips Stadion te spelen. Daar kijken we zeker naar uit", zegt Cocu.

Tegenstander PEC mist tegen PSV sterkhouders als Boer, Van Polen, Saymak en Thomas. PSV stelt daar een vrijwel fitte selectie tegenover. "In deze fase is het natuurlijk wel fijn dat we iedereen aan boord hebben."


Nog geen Romero

Alleen Maximiliano Romero ontbreekt nog. De PSV-fans wachten vol spanning op zijn debuut, maar dat gaat nog even duren. "Het gaat langzaam wel de goede richting op", zegt Cocu. De Argentijn traint nog steeds apart vanwege een lichte blessure en Cocu betwijfelt of hij volgende week al in het eerste kan spelen. Wellicht gaat hij eerst ritme opdoen bij Jong PSV.

Tegen Heracles en Twente speelde PSV vrij behoudend. Tegen Feyenoord was het spel iets aanvallender en Cocu blijft erbij dat PSV best aanvallend kan spelen. "Volgens mij laten we al heel lange tijd zien dat we zeker in eigen huis goede resultaten halen, maar ook met aanvallend voetbal. De manier waarop we thuis spelen, in ieder geval de intentie van de ploeg, is aanvallend. Daar komt geen verandering in."

Wachten op privacy instellingen...


Niet eens met Brands

Cocu vertelde ook nog dat hij niet meer met Brands heeft gesproken over het al dan niet halen van een linksback. Brands vindt dat PSV goed gehandeld heeft. Maar Cocu was het daar niet mee eens. Voor de wedstrijd tegen Feyenoord zei hij dat PSV iets 'niet goed gedaan' heeft op de transfermarkt. "Volgens mij ben ik duidelijk geweest in hoe ik het geformuleerd heb. Daar verandert niks aan."


Mooie woorden voor Mauro
Tot slot had Phillip Cocu nog mooie woorden over voor Mauro Júnior, die een stormachtige ontwikkeling doormaakt. 

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.