Bijzondere cold case uit 2005, politie zoekt naar eigenaar gouden ring

2 februari 2018 om 15:37
nl
De Nederlandse politie heeft speciale cold case-teams die oude zaken oppakt, die nooit opgelost zijn. Regulier gaat het dan om moorden. Het politieteam Roosendaal heeft wel een heel bijzondere cold case opgepakt. Ze zoekt de eigenaar van een gouden ring die in 2005 al werd gevonden. 'Ja 2005, u leest het goed', schrijft de politie op Facebook.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Houdt de Roosendaalse politie een grote schoonmaak van verloren voorwerpen of lag de ring ergens in een hoekje te verstoffen? Waarom wordt de eigenaar, dertien jaar nadat iemand het sieraad naar het bureau heeft gebracht, weer gezocht?

 

Wachten op privacy instellingen...

 

"Deze ring lag in de kluis van het oude politiebureau in Oudenbosch", vertelt digitaal wijkagent Joaquin Diez Requejo. Dat politiebureau werd in 2015 gesloten en de ring kwam daarna weer bovendrijven. "Er werd aan mij gevraagd of wij er nog wat mee konden. Ik dacht, laat ik het gewoon eens online knallen. Het is zonde als de eigenaar niet gevonden wordt. De ring is op 17 juni 2005 in Oudenbosch gevonden in de omgeving van de Molenstraat en de Wielerbaan."

Er staat een inscriptie in de ring met een deel van een naam en een datum: 4-7-63. Dat betekent dat het om een man of vrouw gaat, die bijna 55 jaar geleden trouwde. Mogelijk is het stel uit elkaar of is de eigenaar overleden. "Het kan allemaal. Wij hebben op dit moment ook geen idee. Hopelijk herkennen mensen van wie deze ring is geweest dit van de foto."

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.