Pensionados runnen webwinkel:'Ik wil geen geraniummuts worden'

2 februari 2018 om 15:56
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Janny en Ton aan het werk voor hun webwinkel (foto: René van Hoof)
1/2 Pensionados runnen webwinkel om bezig te blijven
Niks doen, is niets voor de 67-jarige Janny de Wit uit Geertruidenberg. Daarom nam ze een paar jaar geleden de webwinkel in kleding van haar dochter over. Samen met haar 69-jarige man Ton hebben ze er bijna een dagtaak aan. Janny vindt dat prima: "Ik wil geen geraniummuts worden", zegt ze schaterlachend.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"Ik vind het voornamelijk leuk om te doen, omdat ik heel veel dingen leer die mij interesseren", zegt de voormalige verpleegster, die ooit ook nog als kledingverkoopster bij V&D werkte. Haar man Ton, die altijd bij de politie heeft gewerkt, doet de administratie.
Geen aanvullend pensioen
Of ze er een leuk cent bijverdienen? "Nee", zeggen ze lachend, "er moet eerder geld bij, we proberen quitte te spelen". De concurrentie in de sector van de webwinkel van Janny en Ton is moordend: T-shirts en ondergoed. Ze proberen zich te onderscheiden met mooie kleuren. "En je moet te vinden zijn met Google."

Genieten van hun pensioen doen ze ook:" We zijn een maand op vakantie geweest in Australië en toen lag de winkel stil". Maar als Janny en Ton op hun vakantieadres in Zwitserland zijn, dan gaan de zaken gewoon door. Vanuit de gang van het vakantiehuisje, want alleen daar werkt de wifi.

Wachten op privacy instellingen...