Video

Na ‘gedenkwaardige avond’ is er bij Willem II even niemand bezig met KNVB-beker

2 februari 2018 om 17:34
nl
Willem II plaatste zich donderdagavond voor de halve finale van de KNVB-beker. De euforie van die wedstrijd is snel verdwenen. Zondag wacht in de eredivisie een duel met hekkensluiter Sparta. Minstens zo belangrijk.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Het was een gedenkwaardige avond", zegt Van de Looi een dag na de bekerwinst op Roda JC. Lang heeft de trainer niet genoten van de zege. "We moeten gewoon alles richten op de volgende wedstrijd. We gaan morgen een hotel in, we bereiden ons goed voor. We nemen een heel goed gevoel mee van de bekerwedstrijd, dat is wel lekker."

Een minder resultaat tegen Sparta zou de vreugde van het bereiken van de halve finale helemaal laten verdwijnen. "De euforie ben je na vandaag kwijt. Die moet iedereen kwijt zijn. Maar het zelfvertrouwen dat je uit de wedstrijd haalt, moet je gewoon meenemen. We gaan ook niet uit van een slecht resultaat, we gaan voor een goed resultaat."
Dick Advocaat
Voor de toeschouwers was het leuk dat er een verlenging en strafschoppen volgden, Van de Looi was er minder blij mee. "We hebben veel arbeid moeten verrichten om in de halve finale te komen. Ik denk dat Dick Advocaat wel glimlachend achter de tv heeft gezeten."

"Maar zelfvertrouwen is belangrijker dan het fysieke. Als je in je hoofd goed bent, kun je in je benen meer dan je denkt. Er zijn wel een paar twijfelgevalletjes, maar ik denk dat het wel goed komt", aldus Van de Looi.

'Knop snel om'
Freek Heerkens denkt ook al niet meer aan het duel met Roda JC. "We hadden geen tijd om het te vieren. Op het veld hebben we het met de mensen in het stadion gevierd. In de kleedkamer is vrij snel de knop omgegaan."

Zondag wacht een duel met Sparta, dat nu als hekkensluiter zes punten minder heeft dan Willem II. Een nederlaag brengt de Tilburgse club in de problemen. "Sparta staat onder druk, ze zijn niet lekker uit de winterstop gekomen. Die zullen moeten, maar wij moeten ook. Het is een potje waar wat spanning op staat. Maar dat zijn  ook de mooiste wedstrijden om te spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.