Muizenoverlast en wc naast keuken, veel waarschuwingen bij controles horeca in Breda - Omroep Brabant

Muizenoverlast en wc naast keuken, veel waarschuwingen bij controles horeca in Breda

2 februari 2018 om 17:18
nl
Muizenoverlast, een toilet grenzend aan een keuken en het niet betalen volgens de regels voor het minimumloon. Het zijn enkele overtredingen die donderdagavond aan het licht kwamen bij een controle van negen horecapanden aan de Haagdijk, de Haagweg en de Donk in Breda.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Medewerkers van de gemeente Breda voerden de controle samen met collega’s van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). 

Toilet bij keuken

De NVWA deelde acht waarschuwingen uit, onder meer voor muizenoverlast en het niet werken volgens de normen voor hygiëne en voedselveiligheid. In een van de gecontroleerde horecapanden grensde een toilet direct aan de keuken. De NVWA-medewerkers constateerden één keer een hygiëne-overtreding waarvoor meteen een boete werd uitgedeeld. 

Voor het overtreden van de regels voor het minimumloon en het niet vastleggen van arbeidstijden deelde de  ISZW acht boetes uit. De gemeente Breda waarschuwde onder meer voor het ontbreken van een vergunning, blusmiddelen en het ontbreken van een leidinggevende op de werkvloer. Ook waren er gevallen van onrechtmatige bewoning en twee mensen die niet waren ingeschreven in de Basisregistratie Personen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.