Björn van der Doelen legt haters van #carnavalvrij het zwijgen op: ‘Lekker thuisblijven dan!’

2 februari 2018 om 17:19
nl
De petitie #carnavalvrij van Bavaria om carnaval tot officiële feestdagen te bestempelen, is inmiddels 170.000 keer ondertekend. Sommige mensen zagen er de grap echter totaal niet van in, met haatreacties en zelfs een open brief aan de krant tot gevolg. ‘Campagneleider’ Björn van der Doelen had vrijdag in zijn column in Brabants Bont nog een boodschap voor deze ‘haters’.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Carnavalvrij is door heel veel mensen goed ontvangen en dat is volkomen terecht natuurlijk. Wij Brabanders hebben gevoel voor humor. Wij snappen de knipoog. Tuurlijk zijn er altijd wat mensen die heel boos reageren, wat de grap alleen maar leuker maakt. Nou, lekker thuis blijven dan!”, zo begon hij zijn betoog. 

“Maar beweren dat carnaval een stom feestje is dat alleen maar om schuinsmarcheren draait, is hetzelfde als naar een voetbalwedstrijd gaan kijken alleen voor de rellen. Met carnaval gaat het om fijn samen zijn met oma’s, opa’s, vrienden, geliefdes. Van stratenmakers tot politici.”

Plezier maken
Volgens Björn wordt carnaval in elke provincie, in elke stad en in elk café anders gevierd. “Het gaat uiteindelijk simpelweg om een paar dagen niks aan je kop hebben en lol maken, plezier en ambiance. Het kind in je is weer even terug. Dat doet iedereen op z’n eigen manier maar toch zijn we allemaal samen.”

Tegen ene Peter uit Veldhoven die een open brief stuurde naar de krant over de campagne, heeft Van der Doelen nog wel een boodschap: “Hoe kun je het iemand nou kwalijk nemen dat hij iemand aan het lachen probeert te krijgen?”

Vriend laten lachen
“Mijn beste vriend verloor onverwachts zijn moeder. Hij was kapot en gebroken. Maar hij zei wel: ‘Ik heb je petitie getekend. Voor het eerst sinds het overlijden heb ik weer kunnen lachen.’ Dus wat jij van mijn campagne vindt, zal me aan m’n spreekwoordelijke reet roesten. Ik heb een vriend weer laten lachen.”

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.