Video

Donyell Malen debuteert in het ‘grote’ PSV: ‘In een vol stadion is toch anders’

3 februari 2018 om 22:43
nl
Zenuwachtig was ie naar eigen zeggen niet. Maar Donyell Malen zal deze avond nooit meer vergeten. De 19-jarige aanvaller maakte z'n debuut in het eerste elftal van PSV. “Ik heb wel een paar keer hier in een leeg stadion getraind, dus ik wist wel een beetje hoe het voelde. Maar met mensen erin is toch anders."
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Voor wie denkt: Donyell Malen, wiesda? stelt de debutant zichzelf even voor. "Ik ben snel, ik heb een goede tactiek, ik kan ook scoren, ook al heb ik dat vandaag niet laten zien. Verder wil ik altijd naar voren voetballen, naar de goal toe. Gewoon gaal met de bal.”


Ajax - Arsenal - PSV
Malen komt uit de jeugdopleiding van Ajax, vertrok op z'n zestiende naar Arsenal en kwam deze zomer naar Eindhoven. Bij PSV ontwikkelt hij zich snel. Niet zo opvallend als mede-invallers Mauro Junior en Albert Gudmundsson, die beiden al vaker minuten maakten in het eerste team. Maar bij Jong PSV scoort hij aan de lopende band, hij werd zelfs uitgeroepen tot grootste talent van de tweede periode in de Jupiler League.

'Het beviel me wel'

Tegen PEC was het dan eindelijk zover: zijn debuut. “Ik wacht gewoon rustig mijn kans af en die kwam gelukkig vandaag. Het was natuurlijk een mooi moment. Het beviel me wel goed.” Bijna maakte hij een paar minuten voor tijd ook nog z'n eerste doelpunt, maar Malen gleed uit en kreeg niet genoeg kracht achter de bal.

Wachten op privacy instellingen...


Hoe nu verder?

Malen is natuurlijk niet naar PSV gekomen om te spelen in de Jupiler League. Ooit hoopt hij vast in het eerste elftal te spelen. Zijn pech is dat hij nogal wat concurrentie heeft voorin. Normaliter moet hij behalve Luuk de Jong ook Sam Lammers in de voor zich dulden in de spitsen-pikorde.  Maar hij kan ook op links uit de voeten, bijvoorbeeld als vervanger van Steven Bergwijn. 

Z'n debuut smaakt naar meer, maar Malen wil niet te hoog van de toren blazen. "Ik heb natuurlijk wat dingen in m’n hoofd, maar ik doe gewoon m’n best en dan zien we wel.”

Wachten op privacy instellingen...App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.