‘Onterecht!': NAC-verdediger Meijers baalt van verlies en rode kaart tegen Ajax [VIDEO]

4 februari 2018 om 20:21
Bart Meijers baalde zondagavond dubbel. De verdediger verloor met zijn ploeg NAC in Amsterdam met 3-1 van Ajax en hij werd van het veld gestuurd. ‘Onterecht’, zo zegt hij na afloop.
Profielfoto van Ronald Sträter

NAC kwam in de Arena al in de 6e minuut op voorsprong. Spits Thierry Anbrose joeg een afvallende bal keihard tegen de touwen. Maar Ajax stelde nog voor rust orde op zaken. Via Van de Beek en Neres werd het 2-1 voor de thuisploeg.

NAC-verdediger Bart Meijers had na die eerste 45 minuten al een gele kaart op zak wegens duwen. Vlak voor tijd kwam daar een tweede bij. Scheidsrechter Ed Janssen stuurde de jongeling vlak voor tijd van het veld na een overtreding op Hakim Ziyech.

Vieze manier
“De tackle was honderd procent op de bal”, zegt Bart Meijers na afloop. “Alleen de scheids zei dat ik er te wild in kwam. Ik vond het niet echt een tweede gele kaart. Ik ben het er niet mee eens.”

“De eerste gele kaart was dom van mij”, vervolgt de verdediger. “Ik liet die uitlokken door Veltman. Hij deed dat wel op een vieze manier. Alsof ik hem pootje lapte.”

Tegen tien man wist Ajax de score uiteindelijk nog uit te breiden naar 3-1. Ziyech kromde een vrije trap langs de slecht weggezette NAC-muur.

Mixed feelings
Zonde, want NAC was in de tweede helft gelijkwaardig aan Ajax. Met een beetje geluk hadden de Bredanaars misschien neer aan het duel over kunnen houden.

“Ik sta hier met mixed feelings”, zegt NAC-coach Stijn Vreven dan ook na afloop. “Al is de overwinning van Ajax zeker niet gestolen.”