Video

Gestolen babyvoeding ter waarde van 70.000 euro gevonden in Sprang-Capelle

5 februari 2018 om 14:46
nl
De politie heeft in Sprang-Capelle ruim vijfduizend pakken babyvoeding gevonden. De pakken zijn waarschijnlijk gestolen en hebben een winkelwaarde van ongeveer 70.000 euro.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

In eerste instantie kreeg de politie een melding van een vuurwapen in de woning aan de Villa Gagel. Het wapen werd niet gevonden maar in het tuinhuisje stonden wel 900 dozen met babyvoeding, laat een woordvoerder van de politie weten.

In iedere doos zitten circa 6 pakken. Bij elkaar gaat het dus om zo'n 5400 pakken babyvoeding.

Winkelwaarde van zo'n 70.200 euro
In de winkel betaal je gemiddeld zo'n tien tot vijftien euro per pak. Op de zwarte markt, bijvoorbeeld bij export naar China, liggen die prijzen nog wat hoger. 

Een politiewoordvoerder gaat uit van 13 euro per pak en daarmee zou deze vondst neerkomen op een winkelwaarde van zo'n 70.000 euro. Volgens de politie gaat het daarmee om een grote vangst.

Wachten op privacy instellingen...


Babyvoeding, twee auto's en twee verdachten naar het politiebureau
De grote hoeveelheid babyvoeding wordt in beslag genomen door de politie. Verder zijn er twee auto's mee genomen. Een man en een vrouw zijn aangehouden.

Het duo wordt in eerste instantie verdacht van heling, het doorverkopen van gestolen goederen. Verder onderzoek moet uitwijzen of ze ook worden verdacht van het stelen van de babyvoeding.

Politie doet onderzoek
De politie doet maandag nog de hele dag onderzoek bij het huis aan de Villa Gagel in Sprang-Capelle. Het afvoeren van de 900 dozen babyvoeding neemt volgens de woordvoerder veel tijd in beslag.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.