Video

Willem II-coach Erwin van de Looi: 'We zijn veel te wisselvallig'

6 februari 2018 om 14:48
nl
Het lukt Willem II vooralsnog niet afstand te nemen van de onderste regionen in de eredivisie. Sterker nog: de Tilburgers staan nog maar drie punten voor op hekkensluiter Sparta Rotterdam. "We moeten zo snel mogelijk uit deze situatie zien te komen", beaamt trainer Erwin van de Looi.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

De oefenmeester moet het woensdagavond tegen VVV Venlo in ieder geval doen zonder Elmo Lieftink en Giliano Wijnaldum. Beide spelers zijn te geblesseerd om aan te treden. Ook Ismail Azzaoui is er niet bij vanwege een schorsing.

Van de Looi haalde met Willem II maar drie punten uit de laatste zeven wedstrijden. "We spelen veel te wisselvallig. Dat is het verhaal van dit seizoen. Heel veel punten hebben we onnodig laten liggen. Thuis tegen FC Groningen waren we bijvoorbeeld de bovenliggende partij, maar speelden we slechts gelijk."

Wachten op privacy instellingen...

Zoals de coach al aangaf, zijn ploeg is niet constant. "Thuis tegen AZ en uit tegen Sparta Rotterdam waren we heel matig. Daar zat dan weer de bekerwedstrijd tegen Roda JC tussenin, waarin we wel heel goed speelden. Die wisselvalligheid moet er uit en daarnaast maken we ook veel te veel fouten."

LEES OOK: Thomas Meißner heeft draai snel gevonden bij kwakkelend Willem II

Kop van Jut
De supporters van Willem II beginnen zich inmiddels steeds meer zorgen te maken over de lage plek op de ranglijst en mogelijke degradatie. Het functioneren van Van de Looi ligt dan ook onder een vergrootglas in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...

"Als je verliest, is de trainer de kop van Jut. Zeker nu ik heb aangegeven na dit seizoen te vertrekken", zegt de coach. "Ik weet hoe het werkt in de voetballerij. Ik loop in ieder geval nooit weg voor mijn verantwoordelijkheid en verdedig ook nu mijn team. We gaan morgen tegen VVV vol voor de winst in een hele belangrijke wedstrijd."

De aftrap in het Koning Willem II Stadion is woensdagavond om 20.45 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.